A vízvezeték nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik

A vízvezeték nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik



Mindenkinek van vízvezeték-kérdése egyszerre. Legyen önálló javítás vagy csak általános megelőző karbantartás, vízvezeték-tanácsra van szükségünk. Ez a cikk segítséget nyújt mind a javításokban, mind a karbantartásban, így készen áll a vízvezeték-helyzetek kezelésére.

Kerülje el a fagyos csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepp vizet a csapteleptől, és csavarja be a nem szigetelt csöveket habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtött helyiségben, például garázsban vagy mosókonyhaban tartson egy kis melegítőt a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg pillanat meg nem jelenne.

Kihúzza a csatornákat könnyedén. Próbáljon meg egy dugattyút és egy lefolyótisztítót használni, mivel az eltömődése egyszerűen haj és hulladék felhalmozódása lehet. Ha ez nem működik, akkor egy kígyóval ki kell ürítenie a csatornát. Tolja a kígyót a lefolyóvezetékbe, amennyire csak megy. Finoman forgassa el a forgattyút, ez segít meglazítani az eltömődést. Távolítsa el a kígyót, és folytassa le a vizet a csatornába, hogy megnézze az eltömődést. Előfordulhat, hogy néhányszor használnia kell a kígyót, mielőtt az eltömődést megszüntetné, tehát ne add fel!

Rendszeresen tisztítsa ki a konyhában és a fürdőszobában található túlfolyó lyukakat. Ezeknek a lyukaknak a vészhelyzetben történő biztonságos működésére van szükség, hogy megakadályozzák a kiömlést a teljes mosogatóból, de ha eldugultak, akkor nem tudják elvégezni a munkájukat. A túlfolyó lyukat ugyanazzal a módszerrel tisztíthatja meg, mint az eltömődött csatornába.

Győződjön meg arról, hogy a túlfolyó lyukak ki vannak tisztítva. Ez segíthet a vízkárosodások megelőzésében. A túlfolyó lyukak révén megakadályozható a víz túlcsordulása, ha egy mosogatót véletlenül hagytak rajta. Ha a túlfolyó lyuk eldugult, akkor nem fogja elvégezni a munkáját.

Ellenőrizheti, hogy a WC-vel nincs-e szivárgás, ha néhány csepp élelmiszer-színezőanyagot, Kool Aid-et vagy néhány kávéfőzőt ad hozzá a WC-tartály vízéhez (nem a tál vízéhez). Körülbelül fél óra elteltével ellenőrizze a vizet a tálban. Ha valamelyik színezőanyag látható a tálban lévő vízben, akkor a tartályból kifolyik, és javítania kell.

A felkészülés segítséget nyújt, ha vízvezeték-szerelmi kérdés merül fel. Ezenkívül egy kis karbantartás is elősegítheti a problémák felmerülését. Ne felejtse el az e cikkben szereplő tippeket, hogy otthon tudja kezelni a vízvezeték-szerelvényt.