Változtass pozitívan még ma, ha követed ezeket a személyiségfejlesztési tippeket akkor sikerülni is fog!

Változtass pozitívan még ma, ha követed ezeket a személyiségfejlesztési tippeket akkor sikerülni is fog!

 

Az önsegítő taktikáknak számtalan formája létezik. Néha óriási erőfeszítést és energiát igényelnek csak azért, hogy fókuszban maradjunk. Néha azonban csak apró és fokozatosabb változtatásokat kell végrehajtanunk, olyan változtatásokat, amelyek sokkal kevesebb energiát igényelnek, de hosszú távon ugyanazt a célt érik el.

 

Kutassunk és tanuljunk másoktól. Amikor egy célért dolgozol az életedben, keress meg másokat, akik vagy a célodért dolgoznak, vagy már elérték azt. Ők nemcsak támogatást tudnak nyújtani és kérdésekre válaszolni, hanem példaként is felhasználhatók, hogy pontosan illusztrálják, mit kell vagy nem kell tenned a siker érdekében.

 

Igyekezz a lehető legjobban elkerülni az élénkítőszereket. A stimulánsok szó olyan dolgokat foglal magában, mint a kávé, az energiaitalok, vagy akár a nikotin. Mindezek a dolgok közvetlenül befolyásolják az anyagcserédet. Bár ez nem biztos, hogy mindig rossz dolog, de azért óvatosnak kell lenned. Ha negatív hangulatban találod magad, figyelj jobban a stimulánsok használatára.

 

A személyes fejlődés jó módja az önzetlenség gyakorlása. Ahogy feláldozod a számodra fontos dolgokat azzal, hogy segítesz másoknak, elkezded észre venni valódi önmagadat. A másokkal való törődés és segítségnyújtás megérteti veled valódi énedet, és minél többet áldozol, annál inkább felismered önmagadat.

 

Ahhoz, hogy nyugodt környezetet teremts magadnak, lépéseket kell tenned otthonod rendbetételére. Sokan rosszul kezdik a napjukat, mert reggel nem találják a kulcsukat vagy a telefonjukat. Ha időt szánsz arra, hogy ezeket a tárgyakat egy kijelölt helyre helyezd, az segíthet abban, hogy jól induljon a napod, és így egy jobb napot teremts magadnak.

 

A személyes fejlődés egyik módja a jó értelemben vett személyiségfejlődés elérése azáltal, hogy azonosítja és kijavítja az elveidet. Azt, ahogyan cselekszel, az elveid határozzák meg. Ezt szem előtt tartva, a rossz elvek rossz hozzáállást hoznak ki. Ha javítani tudsz a jó elveiden, amelyekkel rendelkezel, annál jobb lesz a hozzáállásod.

 

A hit megléte elengedhetetlen az ember jólétéhez. A hit azt jelenti, hogy hiszel anélkül, hogy látnád, majd a hited alapján cselekszel. Nem elég azt mondani, hogy hiszel; a hitedet tettekre kell váltanod. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy csak azt gondolnád, hogy jobban lehetsz, állítsd, hogy egésszé váltál. Mutass egy kis hitet!

 

Gyakorold, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért ahelyett, hogy egy konfliktusban azonnal a másik félre hárítanád a felelősséget. Ez arra kényszerít, hogy magadat vond felelősségre a reakcióidért és válaszaidért. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira feldühítesz, amikor ezt csinálod!", fontold meg, hogy inkább ezt mondd: "Nagyon dühös leszek, amikor _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a változat világosan megnevezi a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagálsz.

 

Szánj rá fél órát, és írj le minden jó tulajdonságot, amiről úgy érzed, hogy megvan benned. Fontos, hogy megértsd, ki vagy te, mint személyiség. Melyek azok a legfontosabb tulajdonságaid, amelyeket úgy érzed, hogy sugárzol? Szeretnéd növelni azt a szintet, amelyen ezeket a jó tulajdonságaidat kínálod a világnak. Azzal, hogy leírja ezeket, lényegében egy cselekvési tervet kezd a személyes fejlődéséhez.

 

Nézd meg, hogyan tudod elérni a céljaidat, és ennek alapján változtass. Tedd meg, amit meg kell tenned a céljaid elérése érdekében. Ha egyszer felmérted a céljaid, és értékeled, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy elérd őket, meglátod, hogy elérhető közelségbe kerülnek, és könnyebben elérheted őket.

 

A bipoláris zavarral kapcsolatos önsegélyezés egészséges megvalósításához győződj meg arról, hogy távol tartod magad az alkoholfogyasztás minden formájától. Ez azért fontos, mert így káros mellékhatásokat okozhat a testednek és elmédnek a már szedett gyógyszerekkel együtt. Ez vonatkozik minden más típusú hangulatváltoztató vegyi anyagra is,

 

Hogy motivált maradj, próbáld meg a célodat olyasvalamin keresztül megközelíteni, amit szeretsz. Ha szereted csinálni a tevékenységet, akkor nagyobb valószínűséggel fogsz dolgozni rajta. Ha például formába akarsz lendülni, de irtózol az edzőteremtől, próbálj ki helyette egy szeretett sportot, például a teniszt vagy a kosárlabdát.

 

Ahhoz, hogy motivált maradj, vedd észre, hogy a végeredmény eléréséhez időre van szükség. Semmi sem történik egyik napról a másikra. Próbáld meg kisebb célokra bontani a célodat, majd jutalmazd meg magad minden alkalommal, amikor elérsz egyet. Például, ha fogysz, úgy érezheted, hogy várnod kell az új ruhák vásárlásával; azonban, ha néhány kiló leadása után veszel egy olyan ruhát, ami illik rád, az kiemeli, hogy milyen sokat értél el eddig. Ha látod, hogy néhány kiló leadása után milyen csodásan nézel ki, még keményebben akarsz majd dolgozni a végeredményért.

 

A szociális készségeid javítása segít a személyes fejlődésedben. Ha erős, szilárd és megbízható kapcsolataid vannak, akkor több támogatáshoz juthatsz hozzá. A barátaid segíteni fognak abban, hogy többet fedezz fel magadról egy olyan perspektívából, amivel te egyszerűen nem rendelkezel.

 

Tartsd számon, hogy naponta mennyi időt töltesz az egyes tevékenységekkel. Ha megpróbálod javítani a magánéletedet, ki kell találnod, hogyan tudod a legtöbbet kipréselni minden napodból. Miután egy kis időre naplóztad az összes tevékenységedet, meg fogsz lepődni, hogy valójában mennyi időt pazarolsz el.

 

Vezessen naplót a magánéleti gondolatairól, érzéseiről és ötleteiről. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy visszautazhass az időben, és láthasd, mennyit fejlődtél ez idő alatt. Ha szánsz egy kis időt arra, hogy lejegyezd ezeket a dolgokat, az valóban sokat segíthet a személyes fejlődésedben.

 

Ha valóban változtatni akarunk, akkor a változás megvalósítása önmagunkra kell hagyatkoznunk. Sőt, tudatos és kiszámított erőfeszítéseket kell tennünk ennek biztosítására. Minden más csak a kudarcunkat biztosítja. A fentiekben felvázolt lépések egyengetik az utat a változás felé. Rajtunk múlik, hogy követjük-e ezt.

Ajánló
Kommentek
  1. Én